Παραδοσιακά Κρουστά

Μια μεγάλη, παράξενη και γοητευτική οικογένεια είναι τα κρουστά μουσικά όργανα.

Σ’ αυτή συναντάμε όλους τους μουσικούς πολιτισμούς: το ανατολικό τουμπελέκι με τα δυτικά ντραμς, τα κουβανέζικα κόνγκας και μπόνγκος δίπλα στο αφρικανικό τζέμπε, το βαλκανικό νταούλι και το ντέφι, παρέα με το ισπανικό καχόν, το κλασικό ταμπούρο με το αραβικό ρεκ, την ινδική τάμπλα και το περσικό ζαρμπ, τις λατινοαμερικάνικες τιμπάλες με τα γκαμελάν της Ινδονησίας … Με τα κρουστά μιλάμε την παγκόσμια γλώσσα του ρυθμού.

Στο τμήμα των Παραδοσιακών Κρουστών, διδάσκονται τα κρουστά της ανατολικής Μεσογείου:

Τουμπελέκι και Τάμπλα, Νταούλι, Μπεντίρ, Ντέφια, Ρεκ και Ιδιόφωνα, με τις τεχνικές και τη ρυθμολογία σε όλα τα μουσικά ιδιώματα.

Στο τμήμα Παραδοσιακών Κρουστών οι μαθητές ακολουθούν σύγχρονο και οργανωμένο πρόγραμμα σπουδών ατομικά διαμορφωμένο για κάθε ηλικία και με δυνατότητα επιλογής βασικής ή επαγγελματικής κατεύθυνσης.

Παράλληλα, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα ρυθμικής ανάλυσης και σύνθεσης, βασικά στοιχεία τεχνικής και ρυθμολογίας άλλων κρουστών (αφροκουβανέζικα, drumset) και συμμετέχουν σε μουσικά σύνολα και εργαστήρια δημιουργίας και αυτοσχεδιασμού.